Državna liga mladih 2019/20
V sezoni 2019/20 v Državni ligi mladih sodeluje mladinka Lara Štolfa z zračno puško in ekipa starejših dečkov s serijsko zračno puško. Ekipa v sestavi Nik Korasa, Rok Makovec in Gaj Stantič Kobal je sezono začela z odličnim tretjim mestom, posamezno pa je po štirih turnirjih v vodstvu naš Rok!30., 31. marec 2019
Velik uspeh mladih strelcev SD Ankaran
Naši mladi strelci so se udeležili 28. Državnega prvenstva z zračnim orožjem, kjer so dosegli fantastične rezultate: posamezno je s serijsko puško naš pionir Rok Makovec dosegel 3. mesto, prav tako so se izkazali naši mlajši pionirji Gaj Stantič Kobal, Nik Korasa in Avgust Stepan, ki so bili ekipno tretji.Žalostna novica
Poslovil se je Vekoslav Požeš.
Bil je en izmed začetnikov Strelske družine Ankaran in trener večine nas aktivnih športnikov družine. Poleg tega je bil tudi dolgoletni sodnik, skrbel je za administracijo, finance in bil na splošno nosilni steber društva preko 30 let. Tudi po predaji odgovornosti naslednji generaciji je bil vedno na razpolago z nasvetom in vzpodbudo za člane društva. Glavna vrednota, katero je predajal na nas športnike in sodnike, je poštenje. V tem duhu si tudi njegovi nasledniki prizadevamo vzgajati nove rodove strelcev.

Zadnjič se bomo od njega poslovili v sredo 14. februarja 2018 ob 15h na Koprskem pokopališču.


4. februar 2018
Letos nam je bila zaupana izvedba Regijskega prvenstva za serijsko zračno puško, na katerem smo zabeležili 75 nastopov tekmovalcev. Med seboj so se pomerili od najmlajših - cicibanov, do veteranov nad 70 let. Tudi naši športniki so se izkazali in dosegli ekipno prvo mesto med mlajšimi pionirji, ekipno drugo mesto med člani in ekipno prvo mesto med veterani! V posamezni razvrstitvi so dosegli 3. in 4. mesto med mlajšimi pionirji, 3. mesto med člani, 1. mesto med veterani nad 50 let in 1. mesto med veterani nad 60 let!
Album

13-14. januar 2018
V bližnjem Piranu smo sodelovali na 4. turnirju PNK regijske lige, kjer smo športni duh morali pokazati že na množici stopnic, ki so nas vodile do strelišča. Tudi tokrat so medalje v posamezni razvrstitvi odnesli domov dve veterana, mladinec in kadeti, mlajši pionirji pa so se izkazali z ekipnim tretjim mestom. Mlajši pionir Jernej Bratuž je na tekmovanju dosegel tudi normo za državno prvenstvo!

25-26. november 2017
V velikem številu smo se udeležili 3. turnirja PNK regijske lige v Izoli, kjer nastopamo predvsem z mlajšimi tekmovalci. Nadaljevali smo uspešne nastope, medalje so domov odnesli dva veterana, kadet z zračno pištolo Blaž Stantič Kobal, ki se nam je priključil pred kratkim, kadetinja z zračno puško Lara Štolfa ter mladinec z zračno puško Alex Dinčič.


19. november 2017
V Mladinski ligi Slovenije sta se prvič preizkusila kadetinja Lara Štolfa z zračno puško in mladinec Alex Dinčič z zračno pištolo. Prvič sta tekmovala na elektronske tarče in v široki državni konkurenci. Začetni tremi navkljub je Lara dosegla osebni rekord 368 krogov in s tem presegla normo za nastop na državnem prvenstvu. Do konca sezone bomo napolnili že cel kombi tekmovalcev za na državno prvenstvo!

11. - 12. november 2017
Naše tekmovalci so nastopili na 2. turnirju PNK regijske lige v Idriji, za marsikaterega člana je bil to prvi preizkus izven domačega strelišča. Malce treme in nov teren so prinesli manjši padec v rezultatih, ampak tudi neprecenljivo izkušnjo tekme v gosteh. Mlajši pionir Rok Makovec je dosegel posamično normo za nastop na državnem prvenstvu, sedaj jo imajo že trije posamezniki. Med veterani nad 60 let je prvo mesto zasedel naš član z najdaljšim stažem Stane Frolich.

24. - 29. oktober 2017
Strelska družina Ankaran smo bili izvajalci 1. turnirja PNK regijske lige, v kateri se začnejo kaliti najmlajši strelci, sodelujejo pa tekmovalci vseh starostnih kategorij, od cicibanov do veteranov starejših od 70 let. Tekmovanje je potekalo kar 6 dni, med katerimi smo našteli 156 nastopov! Barve društva so odlično zastopali mlajši pionirji, ki so v ekipni razvrstitvi (Gaj Stantič Kobal, Alen Primožič Zver, Jernej Bratuž) zasedli prvo mesto, toliko bolj pohvalen rezultat, če upoštevamo, da sta bila v ekipi dva nova člana. Ekipno so dosegli celo normo za nastop na državnem prventsvu.

11. junij 2017
V nedeljo 11.6.2017 smo Strelska družina Ankaran izvedli 1. turnir PNK MK lige, v kateri nastopajo društva iz regije, ki obsega zahodno Slovenijo. Zaradi pomanjkanja primernega strelišča na Obali, je turnir potekal na športnem strelišču Strelskega društva Postojna, kateremu se zahvaljujemo.
Letos se je še povečalo število udeležencev, predvsem je dobrodošel pozitivni trend pri mladih tekmovalcih.
Tekmovanje je potekalo v šestih skupinah, v prvih štirih so se zvrstili nastopi tekmovalcev v disciplinah s serijsko MK puško, puško in pištolo, vse na 50m razdalji. V zadnjih dveh skupinah so nastopili tekmovalci v disciplini pištola 25m. Skupno je nastopilo 63 tekmovalcev.
V disciplinah s puško sta največ priznanj dosegla SK Izola in domačini iz SD Postojna, med pištolaši pa sta izstopali ekipi SD IX. korpusa Piran in SD Vremščica Vremski britof.
Za tekoči potek tekmovanja smo poskrbeli člani in strokovni delavci Strelske družine Ankaran ob pomoči Strelskega društva Postojna. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate in jih pozdravljamo do naslednjega turnirja lige!


12. februar 2017
Na Regijskem prvenstvu za zračno pištolo, ki je potekalo v Vrhniki, je v članski konkurenci naš član Borut Stantič po napetem finalu osvojil zlato prvo mesto! Pristreljal si je tudi normo za nastop na državnem prvenstvu, kjer bo v konkurenci najmlajših nastopil tudi njegov sin Gaj.

28. in 29. januar 2017
Našim licenciranim sodnikom sta se pridružila dva nova, Rocco in Borut sta se udeležila dvodnevnega seminarja in pridobila licenco "Sodnik".

December 2016, Bar (Črna gora)
Med petimi tečajniki iz Slovenije, ki so se udeležili mednarodnega izobraževanja ISSF za trenerje D kategorije, je bil tudi naš član Borut. Z novo pridobljenim znanjem bo bolje treniral tako sebe kot druge člane društva.

10. in 11. december 2016
V letošnji sezoni nam je bila zaupana izvedba enega turnirja regijske PNK lige, ki je najbolj množična liga v naši regiji, v njej sodelujejo tekmovalci vseh starosti. Tekmovanje nam je predstavljalo poseben izziv, saj se ga je udeležilo preko 140 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo brez zapletov, del zasluge gre tudi prijateljskem društvu SK Izola, ki nam je posodilo elektronsko napravo za ocenjevanje zadetkov, ki je mi nimamo. Ena medalja je ostala doma, saj je naš ciciban Gaj zasedel prvo mesto v svoji kategoriji!

19. november 2016
Izkoristili smo enega izmed redkih koncev tedna brez tekem, da smo se člani Strelske družine Ankaran odpravili na izlet v Muzej vojaške zgodovine Pivka. Ogledali smo si razstavljene eksponate, gostujočo razstavo o samostojnosti Slovenije, predvsem pa je na nas pustila vtis težka mehanizacija. Na koncu smo si privoščili tudi odlični in obilni vojaški pasulj!


30. oktober 2016
V sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič, smo strelski šport predstavili otrokom, ki so tam letovali med krompirjevimi počitnicami. Otroci so se preizkusili v streljanju z zračno puško in se pomerili med seboj.


17. april 2016
Finala 39. Dopisne strelske lige Slovenije smo se udeležili v velikem številu!


10. april 2016
Državnega prvenstva s streljanju sta se udeležila naša mlada strelca Gaj in Carlotta, ki sta zasedla 22. in 5. mesto.


2. februar 2016
Čestitamo našemu najmlajšemu strelcu Gaju, ki je na Regijskem šolskem prvenstvu z zračno puško v Postojni osvojil prvo mesto med cicibani!


20. december 2015
Čestitamo naši strelki Carlotti, ki je dosegla tretje mesto med kadetinjami z zračno pištolo na 3. turnirju slovenske Mladinske lige v Ljubljani!


14. november 2015
Gostili smo krog strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije v organizaciji Društva paraplegikov Istre in Krasa.


23. maj 2015
Na našem strelišču smo izvedli strelsko disciplino 21. letnih iger elektrodistribucijskih podjetij


29. marec 2015
Naš član Rocco Švetak je nastopil na 24. državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem na Rogli in z zračno puško dosegel odlični rezultat 588.0 krogov

1. marec 2015
Organizirali smo Regijsko prvenstvo z zračno puško za vse kategorije, slike v galeriji! Zahvaljujemo se Luki Koper za pokroviteljstvo!

2. marec 2014
Organizirali smo Regijsko prvenstvo z zračno puško. Slike v galeriji!

16. november 2013
Gostili smo prvi krog strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije v organizaciji Društva paraplegikov Istre in Krasa.


November 2013
Pri nas vadijo tudi zaposleni Telekoma Slovenije


27. oktober 2013
Organizirali smo prvi turnir 2. državne lige zahod


Avgust 2013
Naš član Jurij Čakardič se je udeležil tečaja za inštruktorja športnega strelstva v Velenju pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije in Strelske zveze Slovenije.


Maj 2013

Za športne igre pri nas vadijo tudi zaposleni Adriatica Slovenice, Banke Koper, Elektro Primorske in Komunale Koper.Marec 2013
Naš član Jurij Čakardič se je udeležil ISSF trenerskega tečaja D8 v Baru, Črni gori in s tem postal imetnik ISSF trenerske licence D kategorije.